Питання створення Немирівської ОТГ розглянули під час наради у Львівській ОДА

Новини 18 Липня, 2018 95
Питання створення Немирівської ОТГ розглянули під час наради у Львівській ОДА

Питання створення Немирівської ОТГ розглянули під час наради у Львівській ОДА

Перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський зустрівся із представниками громадськості смт Немирів Яворівського району щодо створення  Немирівської ОТГ. Про це інформує прес-служба ЛОДА.

Мешканці зазначили, що незважаючи на те, що на громадських обговореннях громада одноголосно виявила бажання створити ОТГ, селищний голова Немирова та депутатський корпус не розглядають це питання на сесії.

Відтак, під час зустрічі, перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський запропонував провести інформаційну роз’яснювальну зустріч із сільськими головами та депутатами сільських рад щодо створення об’єднаної територіальної громади.

Зазначимо, створення ОТГ – це добровільна ініціатива як мешканців, так і влади на місцях. У межах реалізації реформи децентралізації, на Львівщині планують створити 89 об’єднаних територіальних громад (ОТГ). Наразі в області вже є 35 ОТГ, з них – 15 сформувалися у 2015 році, 7 у 2016 році, та 13 ОТГ у 2017 році.

Процедура передбачає формування ОТГ на принципах добровільності. Але принцип добровільності передбачає, що на рівні ОТГ потрібно пройти певні процедурні кроки – громадські слухання, прийняття рішення на рівні тої чи іншої сільської чи міської ради, обговорення, формування робочих груп та інше. До завершального етапу фактично є три кроки: звернення до обласної адміністрації про отримання висновку про формування ОТГ на законних принципах, після отримання висновку це прийняття остаточного рішення про формування ОТГ, і з цього моменту, вже після прийняття рішення всіма органами місцевого самоврядування, які будуть формувати ОТГ, вважається що ОТГ вже сформована.

Коментарі

Позначки: , ,