Путін приніс війну в Україну, і ми не дамо світу це забути – Ірина Геращенко

Новини 10 Вересня, 2019 260

Фото: "Європейська Солідарність"

«Європейська Солідарність» закликає нову владу пам’ятати, що Росія розв’язала війну, і комунікуючи з агресором, в першу чергу, відстоювати інтереси України, в тому числі, і при проведенні переговорів, щодо обміну полоненими, – про це з трибуни Верховної Ради зауважила народний депутат співголова фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко, інформує сайт “Європейської Солідарності”.

«Україні передали незаконно утримуваних, невинних громадян. В обмін ми віддали реальних диверсантів, вбивць, реальних злочинців, який вербувала Москва для підриву мирного життя в Україні. Потрібно щодня, на всіх міжнародних майданчиках нагадувати нашим європейським партнерам, бо деякі так захопилися дорогим другом Владіміром, що скоро вручать йому Нобелівську премію миру. Путін приніс війну в Україну, а не мир. І ми не дамо світу це забути», – наголосила парламентар.

Вона нагадала, що серед звільнених бранців Кремля був заарештований за підняття в Криму українського прапору Володимир Балух, і неприпустимим є те, що в Станиці Луганській вчора чиновники здійснили протилежний крок і прибрали державний прапор з лінії розмежування.

«Серед звільнених політв’язнів – Володимир Балух, якого кинули за грати тільки за український прапор. Примітно, що в день звільнення Балуха в Станиці Луганській якийсь чинуша – місцевий чи з центральної влади – там зняли український прапор, «щоб не дратувати іншу сторону». Кого дратує український прапор – нехай їде в Москву», – наголосила Геращенко.

Політик подякувала патріотам, волонтерам, військовим, які припинили цю ганьбу і сьогодні підняли український прапор поблизу станиці Луганській.

Виступаючи з трибуни Верховної Ради народний депутат також заявила, що парламент має негайно, не пізніше ніж завтра, прийняти постанову про засудження проведення незаконних виборів в Криму окупантами.

«Керівництво Меджлісу кримського татарського народу вже зробило відповідне звернення. І ми, як парламент, маємо дати цьому відповідну оцінку. А ще дякуємо кожному кримчанину в окупації, кожному кримському татарину, кожному українцю, які проігнорували ці псевдовибори в Криму», резюмувала політик.

 

Коментарі

Позначки: , , ,