Пучдемон попросить дозволу судді прибути в парламент Каталонії

Новини 29 Січня, 2018 138

Карлес Пучдемон

Екс-глава уряду Каталонії Карлес Пучдемон, який у останні місяці перебуває у Брюсселі, незабаром попросить дозволу у іспанського судді бути присутнім на парламентській сесії для формування нового уряду

Про це у неділю заявив каталонський депутат Хосеп Рулл, повідомляє Associated Press.

За словами Рулла, Пучдемон у наступні 24 години попросить дозволу суду взяти участь в сесії каталонського парламенту, де його повинні обрати главою уряду.

Конституційний суд Іспанії в суботу постановив, що для обрання главою регіону Пучдемон повинен особисто бути присутнім в парламенті. Суд також зазначив, що Пучдемон повинен попросити дозволу судді зробити це.

Карлес Пучдемон втік до Бельгії після того, як 27 жовтня парламент Каталонії ухвалив декларацію про незалежність регіону, порушивши Конституцію Іспанії. В Іспанії проти нього ведеться розслідування за звинуваченнями  у заколоті, бунті та розтраті. Пучдемон, ймовірно, буде заарештований, якщо повернеться з Брюсселя.

Нагадаємо, Пучдемона офіційно висунули кандидатом на посаду глави уряду Каталонії. Він зібрав найбільшу підтримку серед політичних груп парламенту. Засідання, на якому каталонський парламент має призначити нового главу уряду, заплановане на 30 січня.

Коментарі

Позначки: ,