«Приєднання «Європейської Солідарності» до «Європейської народної партії» – сигнал визнання прагнень України приєднатися до ЄС та НАТО – Порошенко

Новини 10 Вересня, 2019 66

Фото: ФБ/"Європейська Солідарність"

Отримання «Європейською Солідарністю» членства в «Європейській народній партії» у статусі партії спостерігача є не лише внутрішньопартійною подією, а як сигналом визнання європейських прагнень України, її бажання приєднатися до ЄС та НАТО.

Про це на своїй сторінці в соціальній мережі Фейсбук написав п’ятий президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко.

«Європейська Солідарність» офіційно увійшла до найбільшої і найвпливовішої політичної родини об’єднаної Європи – «Європейської народної партії». Щойно ЄНП ухвалила відповідне рішення», – повідомив Петро Порошенко.

Він наголосив, що посилення співпраці європейських партнерів з партією «ЄС» символізує значний мандат довіри і підтримку реформаторської політики, яка реалізовувалась протягом останніх 5 років.

«Це – визнання успішності п’яти років реформ, які здійснювалися нашою командою. Це – мандат довіри до «Європейської Солідарності» як проєвропейської української партії», – наголосив він.

Петро Порошенко також зазначив, що приєднання до «ЄНП» розглядають у «Європейській Солідарності» не лише як внутрішньопартійну подію, а як сигнал визнання європейських прагнень України, її бажання приєднатися до ЄС та НАТО.

«Бо лише членство в цих двох союзах гарантує нам мир та безпеку», – зауважив п’ятий президент України.

Він наголосив, що «ЄНП» системно підтримує Україну в питанні відновлення територіальної цілісності держави, і планується поглиблення цієї співпраці.

«Європейська народна партія» стоїть пліч-о-пліч з Україною у боротьбі за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність. Новий формат співпраці з нею дає нам нові можливості відстоювати європейський та євроатлантичний вибір України», – наголосив Петро Порошенко.

Фото: сайт “Європейська солідарність”

 

Коментарі

Позначки: , ,