Прикордонники розповіли про “перебіжчиків” з Росії

Новини 02 Грудня, 2017 88

Ілюстративне фото

Троє громадян Росії 45, 38 та 27 років, яких переслідують у Російській Федерації, попросили статус біженців

Упродовж минулого тижня до Державної прикордонної служби України звернулося троє громадян Росії із проханням надати їм статус біженців. Про це повідомляє прес-служба відомства.

“Тільки протягом минулого тижня на державному кордоні троє громадян Росії 45, 38 та 27 років, яких переслідують у Російській Федерації, попросили статус біженців у співробітників Державної прикордонної служби України”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що один із них прибув сьогодні вранці у пункт пропуску «Київ-пасажирський» та під час оформлення звернувся з усною заявою про визнання його біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту. За словами росіянина, він брав участь у мітингах проти корупції та за російську опозицію, зокрема Олексія Навального, тому піддається переслідуванню в РФ. Інший громадянин Росії, також у цьому пункті пропуску, попросив статус біженця минулої середи. Росіянин розповів, що змушений тікати та просити притулку в Україні у зв’язку з його переслідуванням правоохоронними органами Росії за участь в акціях проти російської влади. Ще один громадянин Росії попросив захисту, у зв’язку з його переслідуванням органами Російської Федерації, в одному з пунктів пропуску на Чернігівщині минулого вівторка.

Співробітники ДПСУ роз’яснили громадянам Росії порядок звернення за захистом відповідно до законодавства України та направили їх до управління Державної міграційної служби України.

Коментарі

Позначки: , ,