Прикордонники назвали основну причину черг на кордоні з Польщею

Новини 06 Травня, 2019 184

Фото ілюстративне. Джерело: ВВС

Черги на кордоні України з Євросоюзом на деяких пунктах пропуску у вихідні 4-5 травня сягали 500 автомобілів.

Про це повідомив спікер Державної прикордонної служби України Олег Слободян, передає  УНІАН.

За його інформацією, найбільші затори на виїзд утворилися на Закарпатті та на кордоні з Польщею.

“Черги на деяких пунктах пропуску на польському кордоні досягали 500 автомобілів. Хоча прикордонники оформляли по 300-350 осіб за годину, це не дало можливості протягом одного дня вирішити питання скупчення автотранспорту”, – розповів Слободян.

Причина, за його словами, полягає в масовому виїзді українців та іноземців, які відвідували Україну на великодні й травневі свята.

“Ми сподіваємося, що сьогодні кількість автомобілів на виїзд уже знизиться. І завтра (7 травня. — ред.) пункти пропуску будуть більш вільними”, – зазначив Слободян.

“Державна прикордонна служба неодноразово говорила, що нам критично не вистачає КПП на кордоні з ЄС, з огляду на існуюче навантаження. Але це питання за межами компетенції прикордонної служби, воно має вирішуватися на рівні урядів України і сусідніх країн”, — уточнив спікер відомства.

Як повідомили у Держприкордонслужбі України, “відповідно до інформації, наданої угорською стороною, сьогодні вранці знову вийшла з ладу база даних Прикордонної поліції Угорщини на усій ділянці українсько-угорського кордону. Наразі проводяться відновлювальні роботи. Кількість автомобілів, що очікують на оформлення перед пунктами пропуску на кордоні з Угорщиною, починає збільшуватися. Станом на 12.35 частково відновлено роботу баз даних угорської сторони. Зараз здійснено запуск транспортних засобів, які знаходяться перед пунктом пропуску «Тиса», однак процедури оформлення проходять вкрай повільно. Загальна кількість авто у цьому пункті пропуску складає близько 120  автівок”.

Як зазначається, “крім того, значні накопичення автомобілів спостерігаються на кордоні з Польщею. Це пов’язано з тим, що українці після свят повертаються на роботу та навчання. У зв’язку з цим, просимо врахувати обстановку, що склалася, при плануванні подорожі та, за можливості, обрати пункти пропуску на кордоні з іншими країнами”.

Як повідомлялося, у пунктах пропуску на території Львівської області на кордоні з Польщею, станом на ранок 6 травня спостерігаються великі черги транспортних засобів.

Фото: Ігор Зінкевич/ФБ

Коментарі

Позначки: , , , ,