Приймальну мера Львова заблокували

Новини 04 Грудня, 2017 145

Андрій Садовий

Сьогодні вранці до приймальні міського голови Львова Андрія Садового знову прийшли обурені чоловіки. Вони вимагають пояснень Андрія Садового з приводу інциденту з виділеннями на мапі самопроголошених республік «ДНР» та «ЛНР» на Львівському безпековому форумі. А також активісти хочуть відставки Андрія Садового з посади мера

До приймальні мера Львова прийшло близько 30 обурених активістів. Це – представники тих самих організацій, які блокували приймальню у п’ятницю, 1 грудня. Усі вони вимагають відставки Андрія Садового та його пояснень з приводу інциденту з виділеними на карті Східної Європи самопроголошених республік «ДНР» та «ЛНР». Разом з тим, за інформацією прес-служби Львівської міської ради, заявки на проведення сьогоднішньої акції до мерії не подавали.

Також у прес-службі мерії повідомили, що Андрій Садовий погодився зстрітись з активістами у малій сесійній залі та заслухати їх претензії за умови, що активісти будуть поводитись спокійно, – повідомляє zaxid.net

На місці події присутні й інспектори патрульної поліції Львова. За їх словами, наразі порушень громадського порядку у мерії не зафіксовано. За непідтвердженою інформацією, на всяк випадок патрульні виликали на місце події і слідчо-оперативну групу з Галицького відділу поліції.

Нагадаємо, у п’ятницю, 1 грудня, приймальню Андрія Садового блокували представники ГО «Рабів до раю не пускають», ГО «Допомога армії України», ГО «Побратими України», ГО «Будуємо Україну разом», УНСО, «Правий сектор» та інші.

Усі вони обурені інцидентом, який трапився 30 листопада на Львівському безпековому форумі. Нагадаємо, його учасникам, серед яких зокрема впливові політики зі США та Європи, продемонстрували мапу під назвою «Військова присутність Росії в сірих зонах Європи». На мапі разом із самопроголошеними Придністров’ям, Нагірним Карабахом, Південною Осетією, Абхазією, анексованим Кримом були вказані окуповані Росією території України у Луганській та Донецькій областях. Дискусія, під час якої було продемонстровано цю мапу, була присвячена темі «Чи можна було відвернути війну в сучасній Європі?».

Раптово під час цієї дискусії на сцену вийшов голова ЛОДА Олег Синютка та почав висловлювати обурення таким позначенням ОРДЛО, назвавши форум елементом «гібридної війни» і «провокацією». Пізніше він звернувся о УСБУ у Львівській області з вимогою провести перевірку та встановити «винних» у такому інциденті. В УСБУ пообіцяли провести перевірку цього інциденту.

Коментарі

Позначки: , ,