Причетні до вибуху на шахті «Степова» ДП «Львіввугілля», постануть перед судом – поліція

Новини 31 Травня, 2018 99

Шахта "Степова". Фото: ГУ Нацполіції у львівській області

Обвинувальний акт про обвинувачення шістьох керівників та інженерно-технічних працівників шахта «Степова» ДП «Львіввугілля» –  скерований до суду.

Про це повідомили у відділі комунікації головного управління Національної поліції у Львівській області.

«Як встановили під час досудового розслідування працівники Слідчого управління Головного управління Національної поліції у Львівській області, вибух стався через неналежну роботу шахтного устаткування, а саме через незабезпеченість дільниці розрахунковою кількістю повітря та електричне іскріння кабелю, який не відповідав умовам використання», – зазначається у  повідомленні.

25 травня 2018 року, за погодженням з прокуратурою Львівської області,  обвинувальний акт про обвинувачення шістьох осіб – керівників та інженерно-технічних працівників ВП «Шахта «Степова», які до та на момент настання аварійного випадку виконували покладенні на них функціональні обов’язки – скеровано до суду.

Як повідомлялося, 2 березня 2017 року, близько 12.00, на відокремленому підрозділі «Шахта «Степова» ДП «Львіввугілля», розташованій у селі Глухів Сокальського району, стався вибух метаноповітряної суміші, внаслідок якого восьмеро працівників шахти загинули та ще 23 були травмовані.

За цим фактом було відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою) КК України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк до восьми років.

Коментарі

Позначки: , , ,