“Приберіть людей з антипольськими поглядами”, – Анджей Дуда

Новини 07 Листопада, 2017 120

Анджей Дуда

Президент Польщі переконує Петра Порошенка, що такі люди в українській політиці є

Президент Польщі Анджей Дуда вважає неприйнятним, що люди з антипольськими поглядами займають важливі місця в українській політиці, і чекає від президента Порошенка виправлення цієї ситуації.

Про це він заявив заявив у інтерв’ю телебаченню Trwam та радіо Maryja, – повідомляє “Українська правда”.

“Я очікую від президента Петра Порошенка і його колег, що люди, які відкрито проголошують націоналістичні і антипольські погляди, не займатимуть важливі місця в українській політиці, тому що такі люди не сприяють розбудові відносин між нашими країнами “, – наголосив президент Польщі.

Дуда відзначив, що такі люди в українській політиці є. “Усі знають, що вони є, це дуже поганий знак проти нас з української сторони. Це не прийнятно”, – відзначив польський президент.

Нагадаємо, наприкінці минулого тижня під час візиту до Львова очільник зовнішньополітичного відомства РП Вітольд Ващиковський вчинив демарш, відреагувавши на відповідь директора Музею “Тюрма на Лонцького” Руслана Забілого про окупацію Західної України Польщею 1918 року. Керівник МЗС Польщі також дав зрозуміти, що питання порозуміння між народами можливо вирішити лише на польських умовах. Після візиту Вітольд Ващиковський заявив, що у нього немає добрих новин для президента Анджея Дуди.

Ілюстрація: РБК-Україна

Коментарі

Позначки: ,