Протягом п`яти років будуть відновлені магістралі, що з`єднують обласні центри та центральні магістралі кожної області – міністр

Новини 08 Лютого, 2019 94

Фото: "Укрінформ"

Протягом п`яти років будуть відновлені магістралі, що з`єднують обласні центри, та наведено порядок на основних центральних магістралях кожної області.

Про це в ході Години запитань до уряду у Верховній Раді заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян, – передає УНІАН.

«Завдяки Дорожньому фонду кожна область продовжує будівництво доріг. Хочу зазначити, що протягом п`ятирічної роботи Дорожнього фонду ми відбудуємо магістралі, що з`єднують обласні центри, й наведемо порядок на основних центральних магістралях кожної області. Не більше того. Адже щоб відновити всі дороги, фінансування має бути, як у Польщі – 200 млрд грн на рік. А для того, щоб відновити з нуля – мінімум 300 млрд грн на рік», – сказав він.

Також Омелян зазначив, що за час каденції уряду Яценюка і Гройсмана відновлено понад 7 тис. км доріг. «Всі вони проходять зиму в ідеальному стані. Ми перевіряємо відбудовані дороги 2 рази на рік. Ті дороги, що не ремонтувалися десятиліттями, безумовно, кращим не стають», – сказав він.

Як повідомлялося, за даними «Укравтодору», на будівництво, реконструкцію та ремонт доріг державного значення в 2019 році буде спрямовано близько 20 млрд грн із загальної суми в 34,4 млрд грн на дороги державного значення, передбаченої в Дорожньому фонді. Всього на ремонт і будівництво доріг місцевого та державного значення в бюджеті передбачено понад 50 млрд грн, що є рекордною сумою за всі роки незалежності нашої країни.

Коментарі

Позначки: , ,