Протягом доби на Львівщині ліквідували 39 пожеж сухостою

Новини 11 Березня, 2019 30
Упродовж вихідних вогнеборці ліквідували 54 пожежі сухої трави

На Львівщині протягом доби ліквідували 6 пожеж сухостою та 2 пожежі торфу

Протягом 10 березня підрозділи ДСНС України у Львівській області здійснили 39 виїзів на ліквідацію займання сухої трави.

Про це інформує Головне управління ДСНС у Львівській області.

З них слід відзначити масштабну пожежу у с. Топорів, Буського району, де внаслідок підпалу було знищено 15000 кв м сухої трави. Вогнеборці ліквідовували займання протягом 3 годин.

Ще одна масштабна пожежа спалахнула і у м. Львові по вул. Роксоляни, де горіла суха трава на відкритій території, там вогнем було знищено сухостій площею 5000 кв м.

Головне управління ДСНС України у Львівській області нагадує про заборону спалювання сухостою, особливо у вітряну погоду.

Неконтрольований вогонь при сухій та вітряній погоді швидко поширюється, знищуючи гектари трави, пошкоджує і випалює дерева та житлові будинки!

Особливо небезпечним є спалювання сухої трави на полях, через які проходять високовольтні лінії електропередач, поблизу лісових масивів, автозаправних станцій. Швидкість поширення вогню надзвичайно висока, тому локалізувати такі пожежі на відкритих територіях дуже важко.

Окрім безпосередньої загрози для здоров’я людини, спалювання листя і сухої трави призводить до такої екологічної шкоди як руйнація ґрунтового шару, адже безпосередньо вигорають рослинні залишки.

Коментарі

Позначки: , , ,