Протягом доби на Львівщині 35 разів ліквідовували пожежі сухої трави

Новини 10 Березня, 2019 36
Протягом доби на Львівщині 35 разів ліквідовували пожежі сухої трави

Протягом доби на Львівщині 35 разів ліквідовували пожежі сухої трави

У зв’язку з потеплінням фіксується значне зростання пожеж сухої трави.

Про це інформує Головне управління ДСНС у Львівській області.

Так протягом 7 березня рятувальники ліквідували займання сухостою 35 разів.

Слід відзначити масштабну пожежу у с. Свидниця Яворівського району, де через підпал сухої трави, вогнем була охоплена територія в 10200 кв м.  Вогнеборці протягом 7 годин ліквідовували займання.

Схожа пожежа була і в с. Рекланець Сокальского району де внаслідок підпалу було знищено 1050 кв м сухої трави.

Загалом для гасіння пожеж сухостою протягом 7 березня було залучено 132 працівника ДСНС  та 37 одиниць спецтехніки, 976 л пального було витрачено на ліквідацію займання сухої трави.

Головне управління ДСНС України у Львівській області нагадує про заборону спалювання сухостою, особливо у вітряну погоду.

Неконтрольований вогонь при сухій та вітряній погоді швидко поширюється, знищуючи гектари трави, пошкоджує і випалює дерева та житлові будинки!

Особливо небезпечним є спалювання сухої трави на полях, через які проходять високовольтні лінії електропередач, поблизу лісових масивів, газо- та продуктопроводів, автозаправних станцій. Швидкість поширення вогню надзвичайно висока, тому локалізувати такі пожежі на відкритих територіях дуже важко.

Окрім безпосередньої загрози для здоров’я людини, спалювання листя і сухої трави призводить до такої екологічної шкоди як руйнація ґрунтового шару, адже безпосередньо вигорають рослинні залишки.

Коментарі

Позначки: , , ,