Прошенко зустрівся з прем’єр-міністром Хорватії Андреєм Плєнковічем

Новини 20 Листопада, 2019 234
Прошенко зустрівся з прем'єр-міністром Хорватії Андреєм Плєнковічем

Прошенко зустрівся з прем'єр-міністром Хорватії Андреєм Плєнковічем

Перебуваючи у Загребі для участі у Конгресі ЄНП, п’ятий Президент України, голова «Європейської Солідарності» Петро Порошенко зустрівся з прем’єр-міністром Хорватії Андреєм Плєнковічем.

Про це пише “Четверта студія” посилаючись на прес-службу партії.

Петро Порошенко висловив вдячність Андрею Плєнковічу за його рішучу підтримку України як у справі протидії російській агресії, так і необхідних реформ на шляху європейської інтеграції.

Обговорено підготовку до головування Хорватії в Європейському Союзі у першій половині 2020 року.

Петро Порошенко висловив надію на те, що питанню підтримки України буде передбачено належне місце серед відповідних пріоритетів головування ЄС.

Докладно обговорено ситуацію на Донбасі та відзначено важливість тиску на Росію з метою примусити її виконати свої безпекові зобов’язання відповідного до Мінських домовленостей.

Наголошено на необхідності активної взаємодії задля збереження санкцій проти РФ до повного відновлення суверенітету і територіальної цілісності України.

Сторони відзначили неприпустимість інструменталізації правоохоронної і судової систем проти політичних опонентів в України та висловлено застереження проти тиску на свободу слова та ЗМІ.

Домовлено про подальші контакти у рамках зміцнення відносин партнерства між партією «Європейська Солідарність» та Європейською народною партією.

Коментарі

Позначки: ,