Промисловість Львівщини зросла на понад 5%

Новини 21 Травня, 2019 130
Промисловість Львівщини зросла на понад 5%

Промисловість Львівщини зросла на понад 5%

Упродовж останніх років промисловість Львівщини демонструє добрі темпи зростання. Зокрема, у порівнянні з 2014 роком у 2018 році промисловість Львівщини зросла на понад 5 %.

Про це сьогодні, 21 травня, під час чергової сесії Львівської обласної ради в межах звіту про виконання Програми соціальноекономічного та культурного розвитку Львівської області на 2018 рік, доповів перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський.

«Валовий регіональний продукт з 2016 року поступово зростає, зростають капітальні інвестиції, обсяги промислового виробництва, заробітна плата. Якщо порівнювати 2018 рік з 2014 роком то промисловості загалом не тільки вдалось відновити темпи свого зростання, але й піднятися на 5,2 %»,- зазначив Ростислав Замлинський.

Зокрема фармація зросла на 74,1%, деревообробка + 21,7%, гумові та неметалеві вироби + 19,7%, металургія + 18,7%, текстильна + 15,8%, харчова +14,8%, енергетика +14,5, машинобудування + 4,3%. Окрім того, планується зріст промислового виробництва у 2019 році на 3,5%.

Для розвитку промисловості торік в області створили Львівський промисловий ХАБ. У структурі ХАБУ – Центр аналітичного забезпечення та промислові кластери.

«Це 8 промислових кластерів: машинобудування, легка промисловість, деревообробна галузь, будівельна, поліграфічна індустрії, приладобудування, металообробка, меблеве виробництво. Торік ми залучили до роботи в цих кластерах 70 підприємств, забезпечили їх планами роботи на цей рік та скоординували їхню діяльність в подальшому»,- наголосив Ростислав Замлинський.

У планах – продовження і розширення діяльності кластерів, реєстрація на Міжнародній кластерній платформі, кооперація між кластерами, зменшенні регулювань, законодавці ініціативи від промисловців.

Коментарі

Позначки: , ,