Прокурорам САП Миколай сьогодні «приніс» хабарника – голову Турківського районного суду

Новини 19 Грудня, 2018 120

Фото: СБУ

Прокурорами САП за оперативного супроводу працівників Управління СБУ у Львівській області на одержанні неправомірної вигоди в сумі 1000 євро викрито суддю Турківського районного суду Львівської області.

Про це повідомили у прес-службі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Кошти служитель Феміди вимагав від особи, яку працівниками патрульної поліції у листопаді цього року було зупинено за кермом автомобіля та складено протокол про адміністративне правопорушення за керування транспортним засобом в стані алкогольного сп‘яніння», – інформують у відомстві.

Частину неправомірної вигоди в сумі 400 євро виявлено та вилучено одразу після передачі під час особистого огляду, а решту суми в розмірі 600 євро – за місцем проживання судді.

На даний час  питання повідомлення про підозру судді, обрання запобіжного заходу та відсторонення від здійснення правосуддя на час слідства.

«Згідно показів заявника, саме цей суддя у квітні 2018 року вже розглядав по ньому аналогічну адміністративну справу і тоді провадження за ознаками адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.130 КУпАП було закрито у зв‘язку із закінченням строків притягнення до адміністративної відповідальності, що фактично дало змогу особі уникнути відповідальності за керування автомобілем у стані алкогольного сп‘яніння», – повідомляє прес-служба відомства.

Як зазначили у прес-службі СБУ у Львівській області, «викрили на хабарі виконуючого обов’язки голови одного з районних судів Львівської області. Правоохоронці затримали суддю на робочому місці після одержання другої частини неправомірної вигоди. У межах відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (Одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище,- карається позбавленням волі на строк від восьми до дванадцяти років з конфіскацією майна».

Фото: СБУ

Як повідомляє «Суд інфо», сьогодні про викриття судді на хабарі повідомив голова ВРП Ігор Бенедесюк під час відкриття роботи XVI з’їзду суддів. Йдеться про виконуючого обов’язки голови суду Луку Кріля.

Коментарі

Позначки: , , , ,