Прокуратура проводить перевірку для рішення про видачу Саакашвілі Грузії

Новини 05 Січня, 2018 20

Генеральна Прокуратура України

Прокуратура міста Києва за зверненням Міністерства юстиції проводить екстрадиційну перевірку лідера “Руху нових сил” Міхеїла Саакашвілі

Про це повідомив речник Генпрокуратури Андрій Лисенко у коментарі телеканалу “112-Україна”.

“Прокуратура міста Києва проводить екстрадиційну перевірку Міхеїла Саакашвілі за зверненням Міністерства юстиції, куди надійшов запит від компетентних органів Грузії”, – сказав він.

За словами речника, Саакашвілі запросили до столичної прокуратури для надання пояснень. Наразі узгоджується дата та час його візиту.

Після екстрадиційної перевірки прокуратура надасть свій висновок Міністерству юстиції для остаточного рішення стосовно видачі Саакашвілі Грузії.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство юстиції вже двічі отримувало від Грузії клопотання щодо екстрадиції Саакашвілі та двічі відмовляло у його видачі..

У вересні поточного року Грузія звернулася втретє. У зв’язку з цим Мін’юст ініціював екстрадиційну перевірку. У свою чергу адвокати політика подали позов до Мін’юсту і Генпрокуратури з проханням визнати незаконними дії щодо екстрадиційної перевірки.

У Грузії суд заочно засудив екс-президента країни Міхеіла Саакашвілі до 3 років тюремного ув’язнення за звинуваченням у зловживанні службовими повноваженнями. Тбіліський міський суд визнав Саакашвілі винним у зловживанні службовими повноваженнями у справі щодо Сандро Гіргвліані і заочно засудив екс-президента до позбавлення волі строком на 3 роки.

За даними слідства, у 2009 році тодішній президент Грузії Саакашвілі в обхід Комісії з помилування незаконно помилував засуджених за вбивство Гіргвліані чотирьох працівників Департаменту конституційної безпеки.

Коментарі