Президент звільнив Гладковського

Новини 04 Березня, 2019 20

Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко звільнив Олега Гладковського з посади першого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони України.

Про це Глава держави повідомив під час виступу на засіданні Ради регіонального розвитку в ході робочої поїздки до Миколаївської області, – повідомляє прес-служба Глави держави.

«Хочу чесно і прямо сказати про одну річ. Як ви знаєте, минулого тижня було журналістське розслідування, заснована на витоку (інформації – ред.) з правоохоронних органів, щодо можливих  зловживань в сфері оборонних закупівель. І воно викликало великий суспільний резонанс. Суспільство хоче і має право знати правду. Всі хочуть знати правду. І я як Президент теж хочу знати правду.  Тому зараз будуть створені для цього всі необхідні умови», – зазначив Петро Порошенко.

«Сьогодні зранку перед відльотом до Миколаєва я підписав указ про звільнення Олега Гладковського з посади першого заступника секретаря РНБО. Так само його знято й з посади голови Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю», – повідомив Президент.

«Таке моє перше рішення», – додав він.

Петро Порошенко зауважив: «Президент звісно, не суд, і я не є суддею. І моя заява точно не є вироком. Але моє завдання, обов’язок, якщо хочете –  створити такі умови, щоби люди повірили в чесність та неупередженість об’єктивного розслідування. Щоби кожен міг переконатися, що в подібних ситуаціях, якщо є доведена вина, не рятують ні посада, ні зв’язки, ні прізвища, ані давнє знайомство з Президентом».

«Всі рівні перед законом. Це мій принцип», – наголосив Глава держави.

 

Коментарі

Позначки: ,