Президент України позбавив голів держадміністрацій статусу держслубовців

Новини 13 Листопада, 2017 140

Петро Порошенко - Президент України

Президент підписав відповідний закон щодо виведення голів місцевих держадміністрацій і їхніх заступників із категорії держслужбовців

Президент України Петро Порошенко підписав закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих питань проходження державної служби» (реєстраційний номер 7126).

Нагадаємо, що 9 листопада Верховна Рада ухвалила закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих питань проходження державної служби» (№7126), яким вивела посади голів місцевих держадміністрацій і їхніх заступників із категорій посад держслужби.

За словами голови фракції БПП, необхідність внесення змін до законодавства виникла в зв’язку з кризовою ситуацією в питанні призначення голів райдержадміністрацій, оскільки законом про держслужбу передбачено складну процедуру відбору кандидатів на посади голів РДА.

Під час розгляду законопроекту народний депутат від фракції “Батьківщина” Альона Шкрум висловила думку, що цей закон суперечить, зокрема, вимогам щодо політичної неупередженості державних службовців і неможливості найвищій категорії державних службовців бути членами політичних партій. Разом з тим, голова фракції «Блок Петра Порошенка» Артур Герасимов заявив, що закон щодо окремих питань проходження держслужби повертає конституційні права президента, оскільки, згідно зі статтею 188 Конституції, голови місцевих держадміністрацій призначаються на посаду і звільняються з посади президентом України за поданням Кабміну.

 

Коментарі

Позначки: , ,