Президент терміново скликав Воєнний кабінет РНБО

Новини 21 Листопада, 2017 43

Термінове засідання Воєнного кабінету. Фото: Twitter

Пильність спричинена загостренням ситуації у Луганську

Президент Петро Порошенко провів позачергове засідання Воєнного кабінету Ради національної безпеки та оборони через загострення ситуації у Луганську.

Про це повідомив у Twitter прес-секретар президента Святослав Цеголко.

Президент заслухав доповідь щодо останніх подій від присутніх керівників силових відомств, зокрема щодо незаконного перетину російськими танками українського кордону у Краснодонському районі Луганської області та почастішання випадків провокацій з боку бойовиків.

“У зв’язку зі збільшенням кількості російських військових, а також активізацією найманців, українські Збройні Сили готові до будь-якого розвитку подій задля гарантування безпеки мирного населення”, – заявив Петро Порошенко.

Він доручив українському представнику у Спільному центрі з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін активізувати взаємодію зі Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ для інформування українських західних союзників.

Як відомо, напередодні ватажок незаконного збройного формування “ЛНР” Ігор Плотницкий відсторонив Ігоря Корнета від “посади міністра внутрішніх справ ЛНР” у зв’язку з порушенням кримінальної справи, – повідомляє “Українська правда”.

Той, однак спростовує свою відставку, та забарикадувався в будівлі так званого “МВС ЛНР”.

Ігор Корнет також заявив про затримання на окупованій частині Луганської області українських диверсантів.

Ігор Плотницький заявив, що ситуація в Луганську “перебуває під його контролем і найближчим часом буде повністю вирішена”.

Спостерігачі ОБСЄ моніторять ситуацію в Луганську та підтверджують наявність озброєних людей, які заблокували частину міста.

У тимчасово окупованому Луганську вже кілька годин не працюють телебачення і радіо.

У конфлікті між Ігорем Плотницьким та звільненим ним “міністром МВС ЛНР” Ігорем Корнетом Кремль обрав сторону останнього.

 

Коментарі

Позначки: , ,