Президент Польщі в Давосі закликав Росію залишити Україну

Новини 26 Січня, 2018 32

Президент Польщі Анджей Дуда

Президент Польщі Анджей Дуда закликав Російську Федерацію залишити Україну у спокої

Про це він сказав під час виступу в рамках Всесвітнього економічного форуму в Давосі, повідомляє УНІАН.

Зокрема, в учасників дискусії запитали щодо їхніх очікувань від розвитку відносин з Росією у 2018 році. “Яке моє повідомлення? Залиште Україну. Це – моє повідомлення”, – наголосив Дуда.

Дуда взяв участь у сесії “Центральна та Східна Європа: новий порядок денний для континенту?”. В рамках цієї сесії виступили також президент України Петро Порошенко і президент Литви Даля Грибаускайте.

“Ми повинні зберігати двері Європейського Союзу відкритими для нових країн. Ми повинні зберігати політику відкритих дверей. Це є одним з найбільш важливих елементів хорошого майбутнього для Європейського Союзу, на мою думку, особливо, під час виходу Британії з ЄС”, – сказав Дуда.

Грибаускайте заявила, що після президентських виборів у Росії, які заплановані на 18 березня, “ми можемо очікувати, що вона буде передбачувано агресивною і передбачувано дестабілізуючою”.

За її словами, це те, з чим доведеться мати справу у цьому році від РФ. У цьому зв’язку вона сказала, що необхідно бути готовими реагувати на дії Росії.

Коментарі

Позначки: , ,