Представлення команди Зеленського – це зневажливий плювок всім українцям – Чорновіл

Новини 19 Квітня, 2019 233

Тарас Чорновіл

Представлення кандидатом в президенти Володимиром Зеленським його команди – це це такий зневажливий плювок всім українцям.

Про це в ексклюзивному коментарі “Прямому” заявив політолог Тарас Чорновіл.

“Це є люди, які брали більш чи менш публічну не приховану участь у виборчій кампанії Зеленського. Їх виставляють як вітрину для того, щоб по-перше, показати хоч щось. Тому що питання було в тому “чому Ви нікого не показуєте”. Друге – перебити історію з розповіддю про людей Коломойського, людей Медведчука та інших, стару коменду Януковича, які занадто вже сильно помітні”, – сказав Чорновіл.

По-третє, як зазначив Чорновіл, представлення цієї команди Зеленського – це такий зневажливий плювок всім українцям.

“Кого нам представили? Нам представили майбутніх радників і консультантів, чи нам представили майбутню Адміністрацію президента, чи нам представили людей, які будуть керувати тими чи іншими відомствами в майбутньому, якщо президентом стане Зеленський? Відповіді на це по суті немає. Було сказано, що це люди, які будуть консультувати Зеленського і допомагати йому вибудовувати його опозицію. Добре. Але в такому випадку ніхто ніколи з президентом на пряму не працює. Таких речей немає. Є Адміністрація президента, є голова Адміністрації, є його заступники, які формують політику і залучають тих чи інших радників”, – додав політолог.

В тому числі саме працівники Адміністрації президента , за словами Чорновола, і саме голова Адміністрації визначає, хто матиме доступ, хто може подавати свої пропозиції, чиї пропозиції до президента і як їх оформляти.

“Ми не маємо головної відповіді. Чи серед названих людей є людина, яка буде головою Адміністрації президента. Розуміємо, що перед другим туром, вже безпосередньо через два дні в команді кандидата не можуть не мати такої фігури. Якщо її приховують і про неї не говорять, а це є визначальна тема, плюс тут немає відмовок про те, що треба з Верховною Радою чи з Кабміном щось погоджувати”, – розповів політолог.

Чорновіл наголосив, що це є абсолютно особиста прерогатива президента, і він сам вирішує, хто буде головою його адміністрації.

“Якщо ця особа нам не повідомляється, то значить є підстави, через які не вигідно називати це прізвище. Тому подають людей, до яких можна мати деякі претензії, деякі з них взагалі не відомі. Деякі відомі своєю некомпетентністю… Є двоє людей, які провалили конкурс до Верховного Суду України саме в частині компетентності. І є інші люди з сумнівною біографією. Але при тому всьому за цими людьми ховається хтось очевидно не бажаний”, – сказав політолог.

Чорновіл також загострив увагу на результатах нещодавного розслідування Бігус.Інфо.

“Ми бачимо вже крім прихованих речей, які висвітлює Бігус, стосовно людей Коломойського. Ми ж бачимо. що іде вже фактично формалізація в штабі навколо Зеленського таких людей, як Дубина – колишній голова Нафтогазу. Більше того дуже багато витоків, згідно яких він може стати секретарем РНБО. Враховуючи слабкість Зеленського, це всеодно що замінити його, як голову РНБО. Тобто це людина, яка буде повністю координувати всі силові структури, безпекою і обороною держави в протистоянні Росії, якщо про протистояння буде потім мова… Цю людину нам не показали в складі команди, хоча він там є”, – завершив політолог.

Зазначимо, що в ефірі програми “Право на владу” на телеканалі “1+1” кандидат у президенти Володимир Зеленський вперше представив свою команду, з якою іде на президентські вибори 2019 року. Зеленський зазначив, що саме ці люди підуть з ним в Адміністрацію Президента у випадку його виграшу. За його словами, він не збирається “роздавати портфелі”, і хто з них виявиться найкращим, той і обійме ту чи інше посаду. Всіх фахівців Зеленський охарактеризував як волонтерів у політиці.

Коментарі

Позначки: ,