Правоохоронці вирішили розблокувати усі траси від власників «євроблях»

Новини 21 Листопада, 2018 155

Акція у с. Розвадів 21 листопада. Фото: Патрульна поліція у Львівській області

До порушників будуть застосовані заходи поліцейського примусу – МВС

Міністр внутрішніх справ заявив, що водії, які перекрили автошляхи, вже перейшли допустимі рамки правового поля. Їхні дії обмежують можливості інших громадян. Тому, було прийнято рішення розблокувати всі дороги та траси. 

Про це повідомили у Департаменті комунікації МВС України.

«Ліберальна лояльність до “евробляхерів” закінчилася там, де вони перетворили своє право на протест – в обмеження прав інших людей. Було прийнято рішення розблокувати всі траси, які перекрили учасники акції .  Звісно, поліція буде працювати в рамках закону, але у випадку порушень законодавства буде змушена застосувати заходи поліцейського примусу», – наголосив Арсен Аваков.

Як наголошується у повідомленні, в разі подальших спроб блокування транспортних комунікацій – до правопорушників будуть застосовуватися передбачені законом заходи.

«Сьогодні, 21 листопада, у низці регіонів держави тривають масові заходи водіїв транспортних засобів на єврономерах. За попередніми підрахунками, станом на ранок загальна кількість учасників загалом по державі становить понад тисячу осіб. Найбільша кількість зафіксована у Дніпропетровській (160 осіб/90 авто), Житомирській (100 осіб/50 авто), Львівській (150 осіб/70 авто) та Чернігівській областях (150 осіб/82 авто)», – інформують у відомстві.

Ілюстрація: МВС України

Як зазначається у повідомленні, рух на автошляхах, через блокування доріг водіями нерозмитнених автомобілів, залишається частково обмеженим у 7 регіонах держави: Волинській (с. Княгиніно, траса М-19), Житомирській (с. Грозино, траса М-07; с. Березино, траса М-06), Кіровоградській (с. Степове, траса Н-14), Львівській (с. Розвадів, траса М-06); с. Милятин, траса М-06), Одеській (Біляївський р-н., с. Дачне, траса М-05), Полтавській (м. Кременчук) та Чернігівській областях (ПКПП «Яриловочі, траса М-01).

«Національна поліція України вкотре наголошує: кожен громадянин має гарантоване Конституцією України право на мирний протест. Водночас обов’язком органів державної влади, зокрема Нацполіції, є не лише забезпечити права учасників таких мирних зібрань, а й не допустити порушення конституційних прав інших громадян, які не є учасниками цих масових заходів. Зокрема, їхнього права на вільне пересування», йдеться у повідомленні.

Станом на сьогодні поліція вже відкрила і розслідує 5 кримінальних проваджень за фактом блокування транспортних комунікацій в рамках статті 279 Кримінального кодексу України, яка передбачає покарання у вигляді штрафу, виправних робіт, арешту і позбавлення волі.

Такі провадження відкриті за фактом блокування доріг у Рівненській, Черкаській, Чернігівській та Житомирській областях.

«Застерігаємо: у випадку порушень законодавства України до порушників будуть застосовані  передбачені законодавством заходи поліцейського примусу», – наголошують у МВС.

Як повідомили у прес-службі Патрульної поліції у Львівській області, станом на 14.10, у Львівській області припинено блокування доріг.

Як повідомлялося, на Львівщині сьогодні, 21 листопада, повторна акція протесту ГО «АвтоЄвроСила», яка супроводжується перекриттям автомобільних доріг загального користування державного значення.

Коментарі

Позначки: , ,