Правоохоронці Львівщини завершили досудове розслідування стосовно директора «Львівтеплоенерго»

Новини 20 Серпня, 2018 58

Степан Пакіж

Сьогодні, 20 серпня, завершено досудове розслідування стосовно депутата Львівської обласної ради, директора Львівського міського комунального підприємства “Львівтеплоенерго”, який підозрювався у скоєнні службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.367 КК України.

Про це інформує прес-служба прокуратури Львівської області.

Вказана особа була зобов’язана керувати підприємством та нести повну відповідальність за стан його діяльності.

Проте, чиновник неналежно виконував свої службові обов’язки, чим завдав значних збитків територіальній громаді Львова.

Досудовим розслідуванням встановлено, що всупереч вимогам регуляторних актів у сфері енергетики, не маючи законного права підписувати договори щодо постачання очолюваному підприємству 12 510 000 метрів кубічних природного газу, службовець все ж уклав договір.

Крім цього, керівник вказаного підприємства перерахував фірмі-постачальнику понад 3,2 млн грн у той час, коли газ не був доставлений на підприємство.

На даний час триває ознайомлення підозрюваного та його захисника із матеріалами кримінального провадження, після цього обвинувальний акт буде скеровано до суду.

Довідково: у разі доведення вини, керівнику підприємства загрожує до 5 років ув’язнення, а також трирічне позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

Коментарі

Позначки: