Правоохоронці Львівщини координують спільні дії під час позачергових виборів

Новини 16 Липня, 2019 129

Валерій Середа. Фото: НПУ

Від 17 липня у територіальних підрозділах поліції проводитимуться інструктажі та перевірки особового складу

Сьогодні, 16 липня, відбулась спільна нарада за участі начальника Головного управління Національної поліції у Львівській області генерала поліції третього рангу Валерія Середи, а також керівників Західного територіального управління Національної гвардії України, Львівського прикордонного загону, Головного управління ДСНС у Львівській області та Львівського державного університету внутрішніх справ.

Про це інформує відділ комунікації поліції Львівської області.

Правоохоронці обговорили спільні дії для забезпечення охорони публічного порядку, дотримання законності та реагування на правопорушення, у тому числі й порушення виборчого законодавства, під час проведення позачергових виборів у Верховну Раду України.

Від 17 липня у територіальних підрозділах поліції проводитимуться інструктажі та перевірки особового складу, зокрема, на знання та вміння застосовувати норми законодавства під час підготовки до виборів та безпосередньо під час волевиявлення громадян.

«Також необхідно перевірити умови, у яких нестимуть службу правоохоронці, відряджені в райони. Люди повинні бути забезпечені усім необхідним і, звичайно, мати можливість самим проголосувати. Для цього необхідно визначити усі проблемні моменти і оперативно їх вирішити», – наголосив Валерій Середа.

Нагадаємо, на Львівщині до охорони публічного порядку, а також оперативного реагування на порушення виборчого законодавства під час виборів будуть залучені більше п’яти тисяч правоохоронців.

Забезпечувати публічний порядок під час виборів спільно з працівниками Головного управління Національної поліції у Львівській області будуть поліцейські Управління патрульної поліції Львівщини, військовослужбовці Національної гвардії України, а також офіцери та курсанти Львівського державного університету внутрішніх справ.

Від 15 липня правоохоронці переведені на посилений варіант несення служби.

«Наше головне завдання – гарантувати вільне волевиявлення громадян під час виборів, а також – не допустити порушення публічного порядку та виборчого законодавства. На цьому й сконцентруємось – окружні комісії починають отримувати виборчу документацію, починають прибувати спостерігачі. Попереду багато роботи, яку ми повинні виконати фахово та професійно», – наголосив очільник поліції Львівщини.

Коментарі

Позначки: ,