Пожежники перед Великоднем виявили тисячі порушень у церквах Львівщини

Новини 26 Квітня, 2019 143

Фото: ДСНС

Вогнеборці перед Великоднем інспектували храми Львівщини. Перевіряли наявність вогнегасників та доступність шляхів евакуації для парафіян, перевірили протипожежне водопостачання та сигналізацію.

Про це інформує РІСУ з посиланням на  5 канал.

Священикам нагадали правила пожежної безпеки та розповіли, як діяти в разі виникнення пожежі. Принагідно нагадали, як правильно користуватися вогнегасниками.

Під час перевірок рятувальники виявили у храмах області понад 15 тис. порушень пожежної безпеки.

“Основні порушення – відсутність громозахисту від прямих попадань блискавки, необладнання релігійних установ системами пожежної автоматики, пожежної сигналізації, відсутність достатньої кількості засобів пожежогасіння. Для релігійних установ, для молитовного залу має бути два первинних засоби пожежогасіння – порошковий та вуглекислотний вогнегасники”, – відзвітував головний інспектор пожежної безпеки ГУ ДСНС у Львівській області Ігор Брегін.

Як раніше повідомляли у  ГУ ДСНС у Львівській області, “упродовж квітня на території міст Червоноград та Соснівка, а також  смт. Гірник рятувальники провели профілактичні заходи, спрямовані на забезпечення пожежної та техногенної безпеки у церквах, особливо під час богослужінь на Великдень. Першочергово, вогнеборці перевірили стан пожежної безпеки приміщень. Особливу увагу фахівці ДСНС звертали на наявність у будівлях вогнегасників, шляхів евакуації для прихожан, протипожежного водопостачання та сигналізації, знаків пожежної безпеки, стан утримання електрогосподарства та приладів опалення. Також рятувальники провели зустрічі з священнослужителями, під час яких нагадали правила пожежної безпеки та порядок дій у випадку виникнення пожежі. Настоятелів храмів навчали  правил користування первинними засобами пожежогасіння, а також відпрацювали проведення навчальних евакуацій людей з приміщень храмів”.

 

 

Коментарі

Позначки: , , ,