Повінь у Парижі: вода у Сені може піднятися на 6 метрів, музеї закриті

Новини 25 Січня, 2018 177

Фото "Укрінформ"

Туристам, які відправляються у Париж на вихідні, слід взяти до уваги, що в їхні плани можуть бути внесені корективи через високий рівня води у Сені

Про те, як погода впливає на життя парижан і гостей французької столиці інформує Ле Парізьєн.

«У Парижі у вихідні очікується максимальний рівень (води), який можна порівняти з рівнем, досягнутим під час повені у червні 2016 року (6,10 м)», – попереджає видання.

Рівень в Сені та її притоках продовжує підвищуватися, ситуацію погіршують дощі. Метеослужба оголосила помаранчевий рівень небезпеки ризику повеней в 14 департаментах.

У Парижі, синоптики не виключають, рівень води може навіть перевищити максимум літа 2016 року і досягти 6,20 м. О 10 годині ранку на вимірювальній станції в Аустерліцем він був зафіксований на позначці 5,45 м.

Незважаючи на те, що до історичного рекорду, який був відзначений у 1910 році, 8,63 м, ще далеко, у центральній частині Парижа з середовища не функціонує лінія електрички RER, що проходить вздовж лівого берега Сени, де розташовані такі пам’ятки, як Нотр-Дам де Парі, музей Д’орсе, Марсове поле. Закрита вона буде мінімум до 31 січня включно.

В Луврі, поки лише до неділі, закрили ряд відділів, в тому числі східного мистецтва. Музеї Орсе і Оранжері також вжив заходів захисту від повеней.

Навігація по всій Сені і каналах припинена.

Коментарі

Позначки: ,