Повернення Богатирьової: поплічниця Януковича заводить свої людей у МОЗ

Новини 30 Вересня, 2019 111
Суд зобов'язав закрити справу проти колишньої очільниці МОЗ Богатирьової

Суд зобов'язав закрити справу проти колишньої очільниці МОЗ Богатирьової

В останні місяці відбувається масове повернення колишніх “регіоналів”. Вони не тільки відчули полегшення від зміни влади, але й намагаються проникнути у владу.

Повернулася в Україну і колишня очільниця МОЗ Раїса Богатирьова. 27 серпня її швидко арештували, проте не менш хутко відпустили під заставу 6 мільйонів гривень, яку вніс нардеп від Опоблоку Вадим Новінський, пише Прямий.

Соратницю Януковича та екс-регіоналку пані Богатирьову свого часу  в народі грубувато охрестили Рая Трамадол. Так її назвали, тому що Раїса Богатирьова мала скандальний стосунок до виробництва і збуту цього наркотичного препарату. Ще у 1999 році трамадол можна було купити у будь-якій аптеці без рецепта. Кількість наркоманів, звісно, зростала, а виробництвом цього препарату займалась фірма сина Богатирьової. У 2008 спалахнув скандал і трамадол визнали наркотиком. Цікаво, що цей “медичний” скандал не став на заваді у “медичній” кар’єрі Богатирьової. У 2012-му вона очолила Міністерство охорони здоров’я.

Через 5 років після всіх цих скандалів та кримінальних проваджень Раїса Богатирьова повертається в Україну. Зовсім не боячись арешту: ймовірно, заручившись чиїмись дуже впливовими гарантіями безпеки. Повернення Богатирьової дивним чином збігається зі зміною керівництва МОЗ та скандалами щодо заміни реформаторської команди.

Колишня міністерка зараз повертається в медицину через “своїх людей”, які стають радниками в міністерстві та в комітеті охорони здоров’я. Колишній радник Богатирьової Дмитро Підтуркін працює помічником нардепа Валерія Дубіля, який є першим заступником голови парламентського комітету з питань здоров’я нації.

Більше про одіозну чиновницю та соратницю президента-втікача Віктора Януковича дивіться у програмі “Закрита зона”.

Коментарі

Позначки: