Порушення правил польотів: військова прокуратура відкрила провадження за фактом падіння Мі-8

Новини 30 Травня, 2019 243

Ілюстрація: військова прокуратура Західного регіону України

За фактом падіння військового вертольота, що стався 29 травня 2019 року близько 23.28 год. поблизу с. Сестрятин Радивилівського району Рівненської області, військовою прокуратурою Рівненського гарнізону зареєстровано кримінальне провадження за ст. 416 КК України (порушення правил польотів або підготовки до них, що спричинило катастрофу та інші тяжкі наслідки).

Про це повідомили у військовій прокуратурі Західного регіону України.

Як зазначається, на даний час встановлено, що у результаті падіння вертольота четверо військовослужбовців членів екіпажу загинуло, серед яких також командир даної військової частини.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснює Територіальне управління ДБР, розташоване у м. Хмельницький, а процесуальне керівництво – військова прокуратура Рівненського гарнізону.

Причини та обставини падіння вертольота встановлюються. Першочергові слідчі дії тривають.

«Вночі у наслідок авіаційної катастрофи вертольоту Мі-8 загинули чотири військових: члени екіпажу та командир 16-ї окремої бригади армійської авіації Сухопутних військ Збройних Сил України (місто  Броди Львівської області)», – повідомив головний військовий комісар Львівщини Олександр Тіщенко.

 

Коментарі

Позначки: , , , , ,