Порошенко заявив про триваючі провокації Москви щодо автокефалії ПЦУ

Новини 18 Січня, 2019 85

Фото: "Укрінформ"

Президент України Петро Порошенко заявив про триваючі провокації Москви щодо автокефалії Православної церкви України: ворог хоче створити конфлікти на релігійному ґрунті.

Про це він повідомив під час церемонії відкриття пам’ятника митрополиту Василю Липківському у Черкасах, – передає УНІАН.

За його словами, автокефальна, помісна Православна церква України постала серед рівних інших православних церков.

«Я хотів би наголосити, що провокації з боку Москви щодо автокефалії Української церкви були і, на жаль, продовжуються тепер. Мета ворога, навпаки створити конфлікти навколо переходу, протиставити одну громаду іншій, знову випробувати на міцність нашу єдність», – заявив він.

Порошенко наполягає, що зробить все необхідне, щоб «зберегти релігійний мир» і забезпечити виключно мирний процес переходу парафій.

«Дуже вони чекали, що хтось нарешті почне захоплювати (Києво-Печерську –  ред.) лавру. Ні, ми йдемо з любов’ю та миром. Вони дуже чекали, що хтось нарешті, якісь націоналісти почнуть захоплювати храми – не дочекаються. Ми вже добре вивчили уроки», – зауважив глава держави.

Як повідомлялося, 15 грудня Об`єднавчий собор представників українських православних церков обрав митрополита Переяславського та Білоцерківського Української православної церкви Київського патріархату Епіфанія предстоятелем єдиної помісної Православній церкві України.
6 січня в соборі святого Георгія в Стамбулі Вселенський патріарх Варфоломій вручив томос про надання автокефалії ПЦУ її предстоятелю, митрополиту Київському і всієї України Епіфанію.

Коментарі

Позначки: ,