Порошенко застеріг від загрози популізму, особливо у передвиборчий період в Україні

Новини 24 Січня, 2019 78

Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко застеріг від загрози популізму, особливо у передвиборчий період в Україні, й від досвіду Венесуели, де така політика призвела до катастрофічних наслідків.

Як повідомили у прес-службі президента України, про це Порошенко сказав під час виступу на Українському сніданку в Давосі.

«Зараз в нас величезна небезпека популізму. Ті, хто хоче зрозуміти, що значить декларувати фіксовану ціну нижче ринку на певний продукт для людей — це те, що Чавес і Мадуро робили в Каракасі, Венесуела», — заявив Порошенко.

За його словами, і зараз народ Венесуели «каже «ні» популізму, «ні» безвідповідальним політикам».

Порошенко наголосив, що українська влада дотримуватиметься курсу реформ.

«Я як президент зроблю все, щоб забезпечити незворотність цього прогресу, щоб унеможливити повернення до Російської імперії. Це неприпустимо», — підкреслив глава держави.

«Ми хочемо побудувати здорову західну економіку на основі підприємництва, малих та середніх підприємств. Ми не хочемо повертатись до централізованої економіки. Західний рівень життя потребує західної економіки», — підкреслив президент.

«Стиль правління Мадуро приносить результати Мадуро», — додав він.

Як повідомлялося, 10 січня Ніколас Мадуро вступив на пост президента Венесуели після переобрання на другий термін.

США і держави Латинської Америки назвали його узурпатором влади в період, коли економічний хаос у Венесуелі призвів цю країну до гуманітарної кризи.

23 січня лідер опозиції Венесуели Хуан Гуайдо оголосив себе виконуючим обов`язки глави держави.

Мадуро назвав це державним переворотом, організованим Вашингтоном, й оголосив про розрив дипломатичних відносин зі США, – передає УНІАН.

 

Коментарі

Позначки: ,