Порошенко: Україна робить величезний внесок у безпеку всієї Європи, щоб зупинити агресивну Росію

Новини 04 Грудня, 2018 209

Фото: president.gov.ua

Україна робить величезний внесок у безпеку всієї Європи, щоб зупинити агресивну Росію.

На цьому наголосив президент України Петро Порошенко в ефірі програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV вчора ввечері, повідомляє прес-служба глави держави.

«Росія зараз перебуває у тотальній ізоляції. Це результат нашої спільної міжнародної координації. Але наголошую – свою країну ми будемо боронити самі», – підкреслив він.

Президент також зауважив, що рух України до членства в НАТО і ЄС та закріплення євроатлантичного вибору нашої держави в Конституції також мають важливе значення у питанні захисту країни від агресивних зазіхань Росії.

«Україна є активним гравцем у світі. Україна має надійних союзників, які допомагають робити реформи, які допомагають боронити суверенітет, ніхто з яких не погодився ні на шантаж, ні на підкуп Росії ні щодо визнання Криму, ні щодо невизнання агресії», – зазначив Президент.

За його словами, потужна світова позиція дозоляє нам не лише боронити державу, не лише захищати і будувати армію, не лише будувати українську національну ідентичність, у тому числі і через підтримку нашої мови, але й проводити надзвичайно, життєво важливі реформи, які нам конче потрібні.

«І сьогодні я можу просто наголосити, що успіх нашої міжнародної позиції є абсолютно очевидним. Сьогодні координація здійснюється абсолютно миттєво. Україна бере активну участь в усіх міжнародних форумах і ми сформували потужну світову коаліцію на підтримку України. Можу наголосити, що без цієї коаліції нам було би набагато важче. І це дуже важливий результат нашої роботи»,  – сказав Президент.

Водночас Глава держави наголосив, що головне зараз не втратити темпи реформ. «Не зрадити країну і не побігти до Путіна з капітуляцією. Не втратити головне – Українську державу і всі напрацювання, які були всіма нами зроблені за останні 4,5 роки. Дуже висока ціна за них заплачена», – підкреслив він.

Петро Порошенко підкреслив: «Єдність навколо України. І для мене, і для всіх українців зараз надзвичайно важливо, що ми навчилися – навчилися працювати з ЄС, навчилися спільно робити реформи, спільно будувати безпеку і оборону. Ми ж не з протягнутою рукою туди йдемо. Не може бути безпеки Європи без участі України. Україна робить величезний внесок у безпеку всієї Європи для того, щоб зупинити агресивну Росію. І тому, в тому числі, нас підтримують».

Він особливо підкреслив важливість зберігати єдність: «Навчитися забезпечити єдність українського народу. І тому я починаю і закінчую зі слів про єдність. Не дати жодного шансу Путіну розколоти наше суспільство – як ззовні, через отруту російської пропаганди, так і з середини – через п’яту колону, яка буде дуже маскуватися то під націоналістичними лозунгами, то під проросійськими».

 

Коментарі

Позначки: ,