Порошенко у ВР підписав зміни до Конституції про рух до ЄС і НАТО (ФОТО)

Новини 19 Лютого, 2019 125

Фото: "Укрінформ"

Президент Петро Порошенко підписав закон про внесення змін до Конституції щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та НАТО.

Урочисте підписання документа відбулося під час виступу глави держави у Верховній Раді на засіданні у зв’язку з п’ятою річницею з початку збройної агресії Російської Федерації проти України, повідомляє  Укрінформ.

“Сьогодні ми не збираємося озиратися на Росію. Ми не будемо питати дозволу в Путіна, куди нам рухатися далі. Ми йдемо своїм шляхом і самі приймаємо рішення, як забезпечити власну безпеку, суверенітет і територіальну цілісність”, – наголосив Порошенко.

Президент заявив, що свою стратегічну місію вбачає в тому, щоби гарантувати незворотність європейської та євроатлантичної інтеграції, та пообіцяв не пізніше 2023 року подати заявку на членство в Євросоюзі і отримати План дій щодо членства в НАТО.

Як повідомлялося, Верховна Рада 7 лютого ухвалила Закон “Про внесення змін до Конституції України (щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору)”, ініційований Президентом.

За відповідне рішення проголосували 334 народних депутатів.

Цим документом вносяться зміни до Конституції України, якими закріплюється незворотність стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору.

Фото: “Укрінформ”

Водночас, із Перехідних положень Конституції виключається пункт, який передбачає використання існуючих військових баз на території України для тимчасового перебування іноземних військових формувань на умовах оренди відповідно до міжнародних договорів.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

 

Коментарі

Позначки: , , , ,