Порошенко сподівається на продовження процесу об’єднання священиків в єдину помісну Православну церкву України

Новини 16 Січня, 2019 106

Фото: president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко сподівається на продовження процесу об’єднання українських православних священиків в єдину помісну Православну церкву України.

Як повідомляє УНІАН, про це Порошенко сказав під час відвідування новозбудованого Бориспільського академічного ліцею.

Порошенко наголосив на важливості незалежності Православної церкви України та підкреслив, що «держава не повинна втручатися в діяльність церкви, особливо коли це іноземна держава».

«Зараз українці об’єдналися навколо церкви», – сказав президент і подякував вселенському патріарху Варфоломію, почесному патріарху Православної церкви України Філарету, ієрархам українських православних церков та всім, хто вірив і молився за створення єдиної помісної автокефальної православної церкви.

«Ми молимося, і я сподіваюся, що Господь пошле розум українським священикам і вони продовжать процес об’єднання в єдину церкву, без будь-якого тиску з боку держави. Бо, як сказав блаженніший Епіфаній, ми йдемо з любов’ю і з молитвою», – зауважив Порошенко.

За словами президента, «якщо ті, хто прийме рішення залишитися в молитовній єдності з Російською православною церквою, де починають молитву з молитви за Кирила, який молиться за Путіна, за російське військо і за російську владу, бере участь у засіданні колегії Міністерства оборони і Ради безпеки РФ, якщо вони хочуть за нього молитися, це їхній вибір».

При цьому Порошенко запевнив, що захищатиме свободу релігійного вибору тих, хто вирішить перейти до Православної церкви України. Він повідомив, що після надання томосу про автокефалію по всій Україні уже більш як 60 парафій перейшли до складу єдиної Православної церкви України.

«Ми не будемо це прискорювати, але будемо дякувати кожному, хто робить такий розумний поступок», – сказав президент і висловив переконання, що Україна з честю пройде випробування.

 

Коментарі

Позначки: ,