Порошенко розраховує, що ОБСЄ у 2019 році відіграватиме активнішу роль в питаннях Донбасу і Криму

Новини 02 Січня, 2019 46

Twitter/Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко розраховує, що під час головування Словаччини в Організації з безпеки та співробітництва в Європі у 2019 році, СММ ОБСЄ відіграватиме активнішу роль щодо тимчасово окупованих Донбасу, Криму та акваторії Азовського моря і Керченської протоки.

Про це Петро Порошенко написав у Twitter.

Скриншот/Twitter

«Вітаю Словаччину з набуттям повноважень діючого головування в ОБСЄ», – зазначив він.

Крім того, Порошенко розраховує на ефективну співпрацю та більш активну і амбітну роль СММ ОБСЄ і щодо Донбасу, і щодо Криму, а також акваторії Азовського моря та Керченської протоки.

Він висловив переконання, що Братислава і надалі виходитиме з безумовної необхідності захисту верховенства міжнародного права на основі непорушності принципів Гельсінського заключного акту.

«Це і є запорукою відновлення територіальної цілісності України та зміцнення довіри і миру на просторі ОБСЄ», – додав президент.

Як повідомляв УНІАН, з 1 січня 2019 року Словаччина перейняла від Італії головування в ОБСЄ та заявила про важливість підтримки дотримання режиму припинення вогню та відведення озброєння на Донбасі.

1 січня стало відомо, що міністр закордонних справ України Павло Клімкін та чинний голова ОБСЄ, міністр закордонних справ та з європейських питань Словацької Республіки Мирослав Лайчак через два тижні відвідають Донбас.

 

Коментарі

Позначки: ,