Порошенко привітав українців з Різдвом Христовим і створенням Православної церкви України

Новини 07 Січня, 2019 132

Скриншот відео/Facebook

Президент Петро Порошенко привітав українців з Різдвом Христовим і створенням Православної церкви України.

Текст привітання оприлюднено на сторінці глави держави у Facebook.

«Цього року Різдво для нас – особливо велике і особливо урочисте. Свято подвійне, бо Православна церква України отримала томос про автокефалію. Нашу давню Церкву, історія якої сягає часів рівноапостольного князя Володимира, ми, нарешті, визволили з московської неволі. І вона, рівна між рівними, увійшла у родину, яка тепер складається із п’ятнадцяти незалежних православних церков», – зазначив президент.

«Щиро вітаю всіх українців із великим церковним та глибоко родинним святом – Різдвом Христовим! У ці святкові дні особливо молимося за наших воїнів. Нехай Господь збереже їхні життя і всю нашу країну від усякого зла. Хай новонароджений Спаситель Ісус Христос пошле нам довгоочікуваний мир і благословить кожну українську родину і кожного українця.  Христос народився! Славімо Його!», – йдеться у тексті привітання президента.

З Різдвом Христовим!

Цього року Різдво для нас – особливо велике й урочисте. Свято подвійне – Православна Церква України отримала Томос про автокефалію.Нашу давню Церкву, історія якої сягає часів рівноапостольного князя Володимира, ми, нарешті, визволили з московської неволі. І вона, рівна між рівними, увійшла у родину, яка тепер складається із п’ятнадцяти незалежних православних церков.«Над вертепом звізда ясна світлом засіяла…», а українська зірка засяяла у «сузір’ї незалежних та рівних національних Церков». Саме таким сузір’ям, за словами Його Всесвятості Варфоломія, і є світове православ’я.Вітаю усіх із Різдвом Христовим. І так само – з народженням незалежної Православної Церкви України.

Опубліковано Петром Порошенком Неділя, 6 січня 2019 р.

Відео: Петро Порошенко/Facebook

 

Коментарі

Позначки: ,