Порошенко прибув до Стамбула, де сьогодні відбудеться церемонія підписання Томосу

Новини 05 Січня, 2019 27

Фото: Укрінформ

Президент України Петро Порошенко прибув до Стамбула, де сьогодні відбудеться церемонія підписання Томосу про автокефалію об’єднаної Православної церкви України.

Про це повідомляє Укрінформ.

Урочистості, пов’язані з Томосом, триватимуть у Вселенському патріархаті в Стамбулі два дні. Завтра, 6 січня, в Патріаршому храмі Святого Георгія відбудеться вручення Томосу та божественна літургія, яку спільно відправлятимуть Вселенський патріарх Варфоломій та Митрополит Епіфаній.

Як повідомляє агентство, у Стамбулі вже розпочалася зустріч Президента України Петра Порошенка з Президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом.

Президент України з дружиною Мариною Порошенко перебуває з візитом у Туреччині з нагоди підписання та вручення Томосу про автокефалію об’єднаної Православної церкви України.

Після зустрічі з Ердоганом Порошенко відвідає Вселенський патріархат, де відбудеться церемонія підписання Томосу Вселенським патріархом Варфоломієм.

Українська делегація, яка отримуватиме Томос про автокефалію Православної церкви України, вже прибула до Стамбула.

Про це у “Твіттері” повідомив спікер Верховної Ради Андрій Парубій.

Українська делегація приїхала в Стамбул \ “Твіттер” Андрія Парубія

“Українська делегація прибула до Стамбула отримувати Томос Вселенського Патріарха про Автокефалію Православної Церкви в Україні”, – написав Парубій.

На знімку крім Парубія, видно третього президента України Віктора Ющенка, міністра оборони Степана Полторака, предстоятеля ПЦУ Епіфанія та інших.

 

Коментарі

Позначки: , ,