Порошенко провів зустріч з главою МЗС Канади Фріланд

Новини 09 Травня, 2019 53

Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко провів зустріч з міністром закордонних справ Канади Христею Фріланд, яка 8 травня прибула з візитом в Україну.

Про це повідомили у прес-службі глави держави.

Петро Порошенко подякував Канаді, зокрема на рівні Великої Сімки, за всебічну підтримку, як у питанні проведення реформ, так і протидії російській агресії.

Сторони обговорили погіршення ситуації на Донбасі в контексті чергових провокаційних дій Москви. Петро Порошенко закликав Канаду підтримати посилення санкцій проти Росії у відповідь на так звані паспортні укази.

Президент України наголосив на важливості розгортання миротворчої місії під егідою ООН на тимчасово окупованій частині Донбасу, включаючи неконтрольовану ділянку державного кордону між Україною та Росією.

Глава держави подякував Канаді за запровадження в березні у координації з ЄС та США так званого азовського пакету санкцій.

Окрема увага була приділена звільненню 24 моряків та всіх українських заручників, які незаконно утримуються Росією.

Петро Порошенко відзначив важливу роль Канади у розбудові оборонного потенціалу Збройних Сил України. Було обговорено потенційні напрямки поглиблення безпекової співпраці між Києвом та Оттавою, а також підтримку Канадою можливості отримання Україною Плану дій щодо членства в НАТО.

Христя Фріланд привітала вільний та демократичний характер президентських виборів в Україні і відзначила особисту роль у цьому Президента Петра Порошенка.

 

Коментарі

Позначки: , ,