Порошенко підписав Закон щодо збереження українських лісів

Новини 03 Жовтня, 2018 83

Ілюстрація: Дивись.Інфо

Львівська область відноситься до найбільш лісистих регіонів України

Президент України Петро Порошенко підписав Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо збереження українських лісів та запобігання незаконному вивезенню необроблених лісоматеріалів».

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Згідно із Законом в декілька разів підвищено штрафи за незаконну рубку і знищення лісових культур та молодняка.

Відовідні зміни вносяться, зокрема до Кодексу України про адміністративні правопорушення, Кримінального кодексу України, Кримінального процесуального кодексу України та Закону України «Про особливості державного регулювання діяльності суб’єктів підприємницької діяльності, пов’язаної з реалізацією та експортом лісоматеріалів».

Водночас Уряду доручено розробити комплексну програму відновлення лісового фонду України та визначити першочергові обсяги робіт щодо відновлення лісів і лісорозведення, охорони лісів від пожеж, захисту від шкідників і хвороб, інших лісогосподарських заходів.

Впровадження норм Закону дозволить зберегти екологічну безпеку України та створить дієвий механізм запобігання  вчиненню злочинів, пов’язаних з незаконною порубкою.

Довідка. Львівська область відноситься до найбільш лісистих регіонів України. Ліси займають 31,8% її території, тоді як у середньому по Україні цей показник складає 15,7%, що майже удвічі менший. Ліси на Львівщині займають площу 694,6 тис. гектарів, що становить понад 8 % загальної площі лісів держави. Для порівняння: загальна територія області складає лише 3,6 % від території України.

Ліси по території області розміщені нерівномірно, основна частина вкритої лісом площі припадає на гірські райони Карпат, а також Розточчя, Гологори, Мале Полісся.

 

Коментарі

Позначки: , , ,