Порошенко переглянув виставу «Ремінісценції.UA» про історію боротьби українців за свою державу

Новини 08 Грудня, 2018 91
Такі проекти – як політичне щеплення від «русского мира» – Президент переглянув виставу «Ремінісценції.UA» про історію боротьби українців за свою державу

Такі проекти – як політичне щеплення від «русского мира» – Президент переглянув виставу «Ремінісценції.UA» про історію боротьби українців за свою державу

Президент висловив переконання, що нова українська армія, створена за 4,5 роки, безвізовий режим, який ми отримали здійснивши реформи в країні і є «остаточним прощавай Російській імперії і Радянському союзу»

Під час робочої поїздки на Львівщину Президент Петро Порошенко відвідав і переглянув сучасну постановку «Ремінісценції.UA» режисера-хореографа, народної артистки України Ірини Мазур. Вистава розповідає про 300-літню історію боротьби українців за свою державу у протистоянні з Російською імперією.

Глава держави висловив переконання, що такі вистави мають важливе значення для збереження історичної пам’яті про становлення української державності. «Я впевнений, що це має увійти в історію як політичне щеплення від «русского мира». Як символ відродження української нації. Як проект, який варто подивитися для того, щоб зрозуміти, яка величезна відповідальність лягає зараз на плечі всієї української нації. На плечі Президента, на плечі Уряду і Верховної Ради, але й на плечі кожної людини, яка має за високу честь називати себе українцем», – звернувся він до глядачів.

«Для того, щоб нагадати, яку високу ціну заплачено за те, щоб ми зараз, об’єднавшись, мали можливість відродити і будувати нову Українську державу», – зазначив Петро Порошенко. Глава держави зауважив, що 5-10 років тому більшість українців не знали що таке розстріляне відродження, що трапилося з представниками нашої нації в радянських таборах на Соловках, що таке «бойчуківці» і чому Микола Хвильовий твердо заявив: «Геть від Москви! – Дайош Європу!».

Президент висловив переконання, що нова українська армія, створена за 4,5 роки, безвізовий режим, який ми отримали здійснивши реформи в країні і є «остаточним прощавай Російській імперії і Радянському союзу». Відродження української мови, у тому числі завдяки мовним квотами, які захищають її розвиток, відродження української культури – це є втіленням заклику: «Геть від Москви!».

Опубліковано Русланою Шпег Субота, 8 грудня 2018 р.

«Геть від Москви!» – це і рішення Вселенського православного Синоду про надання автокефалії українській помісній православній церкві і Томосу», – додав він.

«Нам треба пам’ятати події, які відбулися 100 років тому. Господь тоді нам дарував державу… І все могло відбутися 100 років тому. Але не відбулося, бо єдності не було. Почалися чвари, протистояння всередині України. А яку ціну за це заплатила наша велика нація ви бачили зараз», – сказав Президент наголосивши, що в ті часи було загублено життя мільйонів українців, саме через роз’єднаність нашого суспільства.

«Сьогодні українська армія, українські волонтери, український народ і українська нація сто відсотків не просто дають відсіч російській агресії, а будують нову державу», – наголосив Петро Порошенко.

«Єдине, що нам потрібно – єдність українського народу, єдність української еліти і відповідальність української влади і кожного українця за подальшу долю нашої держави, за майбутнє нашої України», – також наголосив Президент.

Він підкреслив, що саме тому ініціював зміни до Конституції щодо членства України в Європейському Союзі і НАТО. «Це буде зобов’язання кожного представника влади, починаючи від Президента, Уряду, Парламенту рухати нашу державу вперед до Європи. І ми точно це зробимо», – зауважив Петро Порошенко.

Опубліковано Русланою Шпег Субота, 8 грудня 2018 р.

Глава держави додав: «Ми не дамо можливості Кремлю і Московії підірвати нас з середини. Бо вони зрозуміли, що на фронті Україну не переможеш. Тому треба зробити спробу всередині, п’ятою колоною нас підірвати – або московською церквою, або популістами, або зрадниками».

«І жодна агресія ні в Чорному, ні в Азовському морях, ні вздовж нашого кордону не зможе перешкодити нам захистити державу, будувати Україну і рухати її в Європу»,- підкреслив Петро Порошенко.

Президент також зауважив, що з часу оголошення воєнного стану, резервісти, ветерани АТО з різних куточків нашої країни заявили про готовність повернутися до лав Збройних Сил, щоб захистити Батьківщину. «Це є символ того, як змінилася наша країна. Україна змінюється. Ми йдемо до перемоги. Ми точно не дамо ворогу жодного шансу», – сказав Петро Порошенко.

Президент також повідомив, що прибув на виставу не з пустими руками – з відзнакою для однієї із солісток постановки Софії Федини, яку нагороджено орденом княгині Ольги ІІІ ступеня. Петро Порошенко відзначив внесок артистки у підтримку українських військових. «Людина, з якою пліч-о-пліч були на Майдані, яка провела багато часу на фронті, допомагаючи українським десантникам, людина, яка має Божу ласку і талант», – сказав про артистку Глава держави та привітав її з нагородою.

Глава держави також зазначив, що сьогоднішній перегляд вистави та відчуття доброї, фантастичної атмосфери глядацької зали – один із тих моментів життя, які запам’ятовуються. «Задля таких моментів варто жити. Бачити об’єднану Україну, об’єднану нашу залу, бачити тверду віру в нашу перемогу», – сказав він.

Коментарі

Позначки: ,