Порошенко обговорив із Меркель загострення на Донбасі та звільнення заручників

Новини 24 Листопада, 2017 66

Ангела Меркель і Петро Порошенко

Президент Петро Порошенко і канцлер Німеччини Ангела Меркель обговорили загострення ситуації на Донбасі та скоординували подальші дії щодо реалізації ініціативи про запровадження миротворчої місії ООН

Зустріч лідерів відбулася у рамках П’ятого саміту “Східного партнерства” у Брюсселі.

“Президент України Петро Порошенко провів зустріч з Федеральним канцлером ФРН Ангелою Меркель у рамках робочого візиту до Брюсселя. Сторони обговорили небезпечний розвиток ситуації на Донбасі, спровокований порушенням режиму припинення вогню російськими бойовиками, включаючи випадки обстрілів цивільних об’єктів, а також ситуацію у Луганську”, – інформує   прес-служба глави держави.

Крім того, під час зустрічі було скоординовано подальші кроки з метою просування ініціативи про розміщення миротворчої місії ООН на всій окупованій території Донбасу, включаючи неконтрольовану ділянку українсько-російського державного кордону.

Згідно інформації, Порошенко і Меркель домовилися вжити “максимальних зусиль” для якнайскорішого звільнення українських заручників на Донбасі та політичних в’язнів, які незаконно утримуються в Росії та окупованому Криму.

Коментарі

Позначки: , , , , ,