Порошенко назвав введення миротворців ООН на Донбас першим кроком до його деокупації

Новини 27 Березня, 2019 33

Фото: president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко назвав введення миротворчої місії ООН на Донбас першим кроком до його деокупації.

Про це глава держави повідомив в інтерв’ю українським інформаційним телеканалам.

Він наголосив, що запровадження миротворчої місії ООН стане кроком до повернення українського суверенітету та звільнення українських Донбасу та Криму. Глава держави підкреслив, що компромісів у питанні повернення Донбасу і Криму бути не може.

«Крим є українським. І ніяких компромісів в цьому питанні немає. Донбас є українським. І ніяких компромісів в цьому питанні немає», – заявив він.

Порошенко зауважив, що російська позиція щодо миротворців пропонує надати спостерігачам ОБСЄ ескорт–послуги миротворців, бо саме таке формулювання зазначено: «ескорт спостерігачів, вони працюють з 9.00 до 18.00 в супроводі ескорту».

«Я думаю, що це має дуже віддалене відношення до безпеки. І російська пропозиція просто знущається над некомпетентністю окремих наших кандидатів», – вважає президент.
«ООН має свій чіткий формат миротворців. Якщо миротворці несуть відповідальність за безпеку людей – вони повинні мати права і повноваження. Починаючи від озброєння і, завершуючи правом застосування сили. Для чого? Бо вони відповідають за безпеку», – уточнив Порошенко.

«І не треба з цим бавитися. Миротворці – класична місія, має бути прийнята, заведена на всю окуповану територію, включно з неконтрольованою ділянкою українсько-російського кордону. І лише це може бути моделлю повернення миру на Донбас. Лише це може бути першим кроком для деокупації Донбасу», – підкреслив президент.

 

Коментарі

Позначки: , , ,