Порошенко назвав найжахливішу річ для РФ після виборів в Україні

Новини 24 Січня, 2019 72

Фото: president.gov.ua

Найжахливішим для Кремля буде знову почути після президентських виборів в Україні, що Росія має виконати свої зобов’язання за “Мінськими угодами”.

Про це заявив Президент Петро Порошенко на “Українському сніданку” в Давосі, який транслювали наживо українські телеканали.

“Чого так боїться Росія? Що Україна після президентських виборів продовжуватиме дотримуватися “Мінських угод” і зміцнювати міжнародну солідарність і єдність проти Росії. Найжахливішим для Росії буде те, що після виборів в Україні Кремль знову почує, що потрібно відвести війська з Донбасу, повернути Україні контроль за кордоном, повернути Крим і звільнити тих, хто перебуває у російських в’язницях, а якщо вона не буде цього робити, то санкції будуть посилюватися і розширюватися “, – сказав Порошенко.

Він зауважив, що багато політиків в Україні наразі обіцяють принести мир в Україну і кажуть, що він просто за рогом, достатньо постукати у двері Путіна, попросити миру – і він відразу настане.

“Це популістична обіцянка. За рогом не мир, там агресор, і ми маємо бути готовими разом відповісти агресору, і зробити це тільки на основі наших національних інтересів. Ми можемо принести мир тільки на основі міжнародного права”, – наголосив Президент.

Він констатував, що, на жаль, ключ до миру лежить не в Києві і навіть не в Брюсселі чи Вашингтоні, а в Москві, тому треба використовувати всі наявні механізми та інструменти, щоб посадити Путіна за стіл переговорів, як ми це робили у 2014-2015 році, коли підписували “Мінські угоди”.

Порошенко зазначив, що наразі в українському парламенті тривають дуже складні дискусії стосовно “Мінських угод”, а лідери багатьох партій називають їх катастрофою для України.

“Що є катастрофою? Те, що ми вимагаємо, щоб усі іноземні війська пішли з України? Чи те, що ми маємо відновити контроль над українсько-російським кордоном? Чи це катастрофа, що всі танки та інша зброя, яку Путін сюди завів, щоб убивати українців, мають бути відведені? Ні, це (“Мінські угоди . – Ред.) платформа, де ми маємо можливість відновити суверенітет України і повернути мир на землю нашої країни”, – наголосив Порошенко.

Він підкреслив, що Росія має виконати свої зобов’язання за “Мінськими угодами”, а ті, хто пропонує нову формулу розв’язання конфлікту на Донбасі, просто шукають виправдання Росії, щоб дати їй змогу “зіскочити з гачка санкцій”.

“Український сніданок” у Давосі організований Фондом Віктора Пінчука та міжнародною інвестиційно-консалтинговою групою EastOne. Це приватний захід, присвячений Україні, який щороку проходить в Давосі під час щорічної зустрічі Всесвітнього економічного форуму. Він об’єднує світових лідерів для обговорення політико-економічної ситуації та викликів, які постають перед Україною, -передає “Укрінформ”.

 

Коментарі

Позначки: ,