Порошенко наполягає, щоб Верховна Рада на наступній сесії підтримала зміни до Конституції щодо закріплення курсу України на членство в ЄС і НАТО

Новини 16 Грудня, 2018 74
Порошенко наполягає, щоб Верховна Рада на наступній сесії підтримала зміни до Конституції щодо закріплення курсу України на членство в ЄС і НАТО

Порошенко наполягає, щоб Верховна Рада на наступній сесії підтримала зміни до Конституції щодо закріплення курсу України на членство в ЄС і НАТОПорошенко наполягає, щоб Верховна Рада на наступній сесії підтримала зміни до Конституції щодо закріплення курсу України на членство в ЄС і НАТО

Президент Петро Порошенко наполягає, щоб Верховна Рада на наступній сесії підтримала внесення змін до Конституції щодо закріплення курсу України на вступ до Європейського Союзу і членство в НАТО.

Під час прес-конференції Глава держави підкреслив, що ухвалені кілька тижнів тому поправки до Конституції, які фіксують наш курс на вступ до Європейського союзу і членство в НАТО є частиною стратегії з деколонізації та виходу нашої держави зі сфери впливу Росії.

«Наполягатиму, до речі, щоби вже в лютому Верховна Рада підтримала їх у другому читанні. Сподіваюсь, що це буде зроблено, оскільки два рази Верховна Рада конституційною більшістю підтримала ці змін до Конституції. І маю надію, щоб в лютому вони набули сили», – підкреслив Петро Порошенко.

Також Президент зазначив, що наступні п’ять років будуть ще більш важливими. «Три головних речі, які треба зробити. По-перше, досягти миру на основі національних інтересів України. Не на основі капітуляції. По-друге, подолати наслідки економічної кризи, спричиненої війною та економічною блокадою з боку Росії, всіма елементами російської гібридної війни, забезпечити відновлення і зростання рівня життя простих людей. По-третє, досягти критеріїв, які необхідні для вступу до Євросоюзу та Північноатлантичного альянсу, щоб наші заявки виглядали залізобетонно аргументованими», – сказав Петро Порошенко.

Він зауважив, що можливо, хтось такі цілі вважає утопічними. «Багато хто не вірив, хочу нагадати, і у ратифікацію Угоди про асоціацію і закликали мене від неї відмовитись. Багато хто не вірив в безвіз, дуже багато, хто не вірив і не очікував Томосу і створення автокефальної православної церкви. Але ми щоразу доводили скептикам, що, по-перше, для нас нема нічого неможливого. По-друге, нас, оптимістів, більше. Головне вірити у велику ціль, вірити в Україну і не відступати від задуманого. І це точно буде досягнуто», – сказав Глава держави.

Коментарі

Позначки: , ,