Порошенко на віче у Києві озвучив «червоні лінії» для переговорів у Нормандському форматі

Новини 09 Грудня, 2019 283

Акція «Червоні лінії для Зе» Львів ,фото 4studio

Ми ніколи не дозволимо торгувати європейською перспективою своєї держави, не погодимось на поступки Путіну і не дамо  вивести Кремль з-під відповідальності за агресію проти України. Про це під час Віче на Майдані Незалежності заявив п’ятий Президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко, пише Четверта студія

«Ми не дозволимо виставити на торг європейське і євроатлантичне майбутнє нашої держави», – наголосив Порошенко.

«Друге. Ні – переговорам зі ставлениками Кремля на окупованих територіях. Це – виведення Росії з-під відповідальності. Це ще одна червона лінія», – зазначив Петро Порошенко.

«Ні в якому разі ми не можемо дозволити вибори під дулами автоматів. І тому безпековий пакет має бути попереду – включно з виведенням російських військ, із роззброєнням незаконних військових формувань, звільненням заручників – включно з окупованим Кримом.  Ми не дамо торгувати Кримом. Мир не може бути досягнутий за рахунок Криму. Це українська земля. Крим – це Україна», – наголосив п’ятий Президент.

«Не торгуйте Україною, навіть якщо вам заплатять дуже низькою ціною за газ. Бо завжди українські проблеми починалися з дешевого газу», – нагадав Порошенко про історію із базуванням Чорноморського флоту РФ у Криму та сумнозвісні Харківські угоди, які були укладені задля знижки на газ, а зрештою призвели до анексії Кримського півострова.

«За 5 років мого президенства Україна навчилася жити без російського газу. Ми проти того, щоб нашу країну знову посадили на російський гачок дешевого газу», – попередив Петро Порошенко.

Він також вкотре порадив переговорникам у Парижі не вірити Путіну і не боятися російського президента.

«Це порада тим, хто завтра поїде до Парижа. Він нестрашний, коли ми єдині, коли ми сильні. Подивіться на Збройні сили України. Саме вони, а не папірці меморандумів захищають нашу незалежність», – зазначив Порошенко.

«Ми на цьому Майдані щиро бажаємо успіху завтра українській делегації. Ми сьогодні тут тому,  що ми віримо в нашу перемогу. Але ми тут ще й для того, щоб не допустити нашої поразки після такої великої ціни, яка була заплачена за 300 років боротьби за нашу незалежність і за ці роки боротьби проти російської агресії», – наголосив Петро Порошенко.

Коментарі

Позначки: , , ,