Порошенко на Львівщині відвідав найбільшу церкву Західної України, яка однією з перших перейшла до ПЦУ (ВІДЕО)

Новини 24 Лютого, 2019 755

Фото: president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко 23 лютого  під час перебування на Львівщині відвідав церкву у Великих Мостах, яка однією з перших перейшла до ПЦУ.

Як повідомляє «Над Бугом», Петро Порошенко, 23 лютого, прибувши до Червонограда, вшанував загиблих шахтарів, положивши квіти біля пам’ятника Святої Варвари.

«Також Президент України відвідав церкву Святого Йосафата. У церкві, на той час, було багато дітей. Дітки попросили зробити для них фотосесію. Звичайно, Президент відмовити не зміг», – зазначається у повідомленні.

Як  повідомляє прес-служба глави держави, перебуваючи з робочою поїздкою на Львівщині, Президент України Петро Порошенко відвідав релігійну громаду церкви Пресвятої Богородиці у Великих Мостах, яка одною з перших перейшла до ПЦУ.

“Під час робочої поїздки на Львівщину Президент Петро Порошенко завітав до громади містечка Великі Мости та відвідав церкву Пресвятої Богородиці. Громада цього храму одна з перших добровільно перейшла від УПЦ МП до Православної церкви України”, – йдеться у повідомленні.

Під час спілкування з громадою Президент наголосив, що на сьогодні до ПЦУ вже приєдналося “більше парафій, ніж у деяких православних країнах світу їх існує”. Він висловив впевненість, що українці дуже добре вивчили уроки 100-річної давнини, коли у 1918-1921 роках Україна зникла з мапи світу, бо лідери держави не трималися єдності.

Предстоятель храму Пресвятої Богородиці отець Дмитро подякував Президентові за приїзд та наголосив, що перехід громади до Православної Церкви України відбувся мирно і добровільно.

Фото: president.gov.ua

Крім того, Президент зустрівся з вірянами церкви Йосафата у Червонограді.

Скриншот відео

Як повідомлялося, у Сокальському районі Львівщини всі приходи УПЦ (МП) перейшли до ПЦУ.

 

Коментарі

Позначки: , ,