Порошенко і Варфоломій підписали Угоду про створення незалежної української церкви (ВІДЕО)

Новини 03 Листопада, 2018 100

Фото: facebook/Лариса Сарган

Президент України Петро Порошенко, який перебуває з офіційним візитом у Туреччині, та Вселенський Патріарх Варфоломій підписали у Стамбулі Угоду про створення незалежної української церкви.

Зустріч Президента з Патріархом проходила за закритими дверима, повідомляє  Укрінформ.

“Сьогодні історичний день, який був започаткований з перших днів відновлення української незалежності”, – сказав Порошенко у короткій заяві після зустрічі.

Як відомо, 11 жовтня синод Вселенського патріархату ухвалив рішення надати Томос про автокефалію православній церкві в Україні. Тепер у Києві має бути скликано Собор за участю архієреїв УПЦ КП, УАПЦ, а також УПЦ МП, які звернулися до Вселенського Патріарха з проханням про Томос. Собор здійснить церковне об’єднання, утворивши єдину помісну УПЦ, і обере її предстоятеля. Після цього відбудеться отримання предстоятелем єдиної помісної автокефальної УПЦ Томоса як документа (грамоти).

Президент України Петро Порошенко 3-4 листопада здійснює офіційний візит до Туреччини, де візьме участь у засіданні Стратегічної ради високого рівня та проведе перемовини з Президентом Реджепом Тайїпом Ердоганом.

Вітаю всіх з підписанням Угоди про Співробітництво та Взаємодію між Україною та Вселенським Патріархатом

Опубліковано Петром Порошенком Субота, 3 листопад 2018 р.

 

Коментарі

Позначки: , ,