Понад 2800 російських громадян з початку року не пропустили в Україну, – ДПСУ

Новини 24 Квітня, 2019 105
прикордонники

прикордонники

Понад 2800 російських громадян з початку 2019 року в Україну не пропустили співробітники Держприкордонслужби.

Про це розповів глава Державної прикордонної служби України Петро Цигикал в студії  UATV.

Він також зазначив, що потік людей з Російської Федерації, починаючи з 2014 року, зменшився майже утричі. І якщо у 2014-му в Україну протягом року в’їжджало майже 15 млн російських громадян, то вже в 2018-му – близько 5 млн.

«Цього року співробітники Державної прикордонної служби України не пропустили в нашу країну понад 2 тисячі 800 осіб. Минулого – близько 10 тисяч осіб», – зазначив очільник прикордонного відомства.

Серед тих, хто перетинає кордон України та РФ зараз, в основному, спортсмени, артисти, бізнесмени, люди, у яких тут живуть родичі,  – додав Петро Цигикал.

Також Петро Цигикал нагадав, що 2015 року в Україні прийняли дві постанови Кабінету Міністрів, згідно з якими порядок перетину українського кордону громадянами РФ було змінено.

«Громадяни Росії можуть проїжджати через встановлені міждержавні та міжнародні пункти пропуску тільки за закордонними паспортами. Ніяких пільг нема», – наголосив Голова Держприкордонслужби.

Голова Служби додав, що зараз будуть святкові дні і є звернення голів обласних адміністрацій, щоб з гуманітарною метою прикордонники могли пропускати громадян суміжних країн на період святкових та поминальних днів. Однак на сьогодні такі рішення Державна прикордонна служба не може приймати самостійно, тому для їх прийняття звернення будуть направлятися до Кабінету Міністрів України.

 

Коментарі

Позначки: ,