Помер Почесний громадянин Винник і знаний митець Мирон Кипріян

Новини 04 Грудня, 2019 532

Фото: Театр ім. М.Заньковецької

Досяг небачених вершин у мистецтві, прославляючи Україну й Винники у світі

На 89-ому році життя помер Почесний громадянин Винник, Лауреат премії імені Тараса Шевченка, знаний митець  Мирон Володимирович Кипріян.

Як пише «Четверта студія» з посиланням на «Винниківський вісник», Мирон Володимирович Кипріян народився 27 липня 1930 року у Винниках. Навчався у місцевій СЗШ №29.

Його батько – Володимир Кипріян – боровся в лавах січових стрільців за Україну. Його рідний брат Богдан загинув за Україну у Винниках, маючи всього 21 рік (був членом ОУН Мельника, похований на винниківському цвинтарі).

Мирон Кипріян був свідком кривавої різанини бандитів НКВС над мешканцями Винник у 1941 році.

Мирон Кипріян досяг небачених вершин у мистецтві, прославляючи Україну й Винники у світі.

Як повідомляється на сторінці театру ім. М.Заньковецької у ФБ, адміністрація театру з великим смутком повідомляє про смерть Мирона Кипріяна, головного художника театру ім. М. Заньковецької, народного художника України, лауреата Національної премії України ім. Т. Шевченка, лауреата премії імені В. Клеха (США).

За весь період своєї праці в театрі Мирон Кипріян оформив понад 350 вистав, серед яких 200 – на сцені театру ім. М. Заньковецької.

До Заньківчанської родини долучився ще далекого 1957 р., як художник-постановник Театру ім. М. Заньковецької, а з 1963 р. – обіймав посаду головного художника театру.

Коментарі

Позначки: , , ,