Полу Манафорту висунули звинувачення за 12-ма пунктами

Новини 30 Жовтня, 2017 48

Пол Манафорт

Значна частина звинувачення пов’язана з діяльністю екс-радника Віктора Януковича в Україні

Екс-голові передвиборного штабу Дональда Трампа Полу Манафорту і його давньому діловому партнеру Ріку Гейтсу висунули обвинувачення за 12-ма пунктами. Про це йдеться в поширеній у понеділок заяві міністерства юстиції США, пише УНІАН з посиланням на ТСН. Документ опублікований американським Міністерством юстиції.

У документі вказується звинувачення за 12 пунктами, серед яких змова проти США, змова з метою відмивання грошей, діяльність в якості іноземного агента без необхідної реєстрації та неподання звітів про рахунки в зарубіжних банках. Значна частина звинувачення пов’язана з діяльністю Манафорта в Україні.

Як повідомляє Департамент юстиції США, Манафорт та Гейтс впродовж років працювали політичними консультантами та лоббістами. Зокрема, наголошується, що між 2006 та 2015 роками вони виступали в якості незареєстрованих агентів уряду України, політичних сил Партії регіонів та «Опозиційного блоку», отримавши за свою роботу десятки мільйонів доларів. «З метою приховування виплат України від влади Сполучених Штатів, приблизно з 2006 року до принаймні 2016 року Манафорт та Гейтс відмивали гроші за допомогою десятків американських та іноземних корпорацій, компаній та банківських рахунків», – підкреслюється в обвинуваченні.

Нагадаємо, Манафорт у понеділок разом зі своїм адвокатом сам прийшов до представників міністерства юстиції.

Ілюстрація: Хвиля

Коментарі

Позначки: ,