Польський “Інститут солідарності і мужності” платитиме українцям за свідчення проти УПА?

Новини 16 Грудня, 2017 24

Львівський історик Остап Козак вважає небезпечним створення такого прецеденту

Наприкінці кінці цього року Сейм РП створив “Інститут солідарності і мужності”. За законопроект проголосували 259 депутатів, проти – 163, чотири депутати не голосували.

Очолить нову організацію міністр культури і національної спадщини країни Пйотр Ґлінський. На його погляд, Польща потребує серйозної історичної політики і серйозних досліджень у цій сфері.

«Протягом десятків років дуже важливі розділи польської історії не досліджувалися. Ми повинні надолужити цей час, тому нам потрібна серйозна наукова організація, яка буде займатися аналізом польської історії і вести відповідальну історичну політику», – вважає Пйотр Ґлінський.

Серед завдань цієї установи – “вшановувати українців, які рятували поляків від УПА”, – повідомив історик, колишній депутат Львівської обласної ради Остап Козак на своїй сторінці у Facebook.

«Це дуже тривожний прецедент, адже під дахом інституту буде проводитись відверта антиукраїнська пропаганда у самій Україні і спричинить розкол у суспільстві. Таким чином запускається механізм втручання у внутрішні справи України. Вважаю, що його діяльність у нас повинна бути забороненою», – вважає Остап Козак.

Коментарі

Позначки: ,